четверг, 3 мая 2018 г.


26-27 квітня працівники КЗ "Грунська публічна бібліотека" та директор Куземинського СБК І. Гнатюк взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції "Громадська участь в управлінні громадою: виклики, стратегії, механізми" в м. Суми. З жовтня 2017 року ми працюємо в проекті «Активізація молоді та жінок у розвитку територіальних громад Полтавської та Сумської областей» Проект реалізується Полтавським обласним благодійним фондом «Фонд розвитку громади «Ініціатива» за підтримки проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється PACT в Україні. Організаторами конференції були: кафедра психології, політології та соціокультурних технологій Сумського державного університету, Полтавський обласний благодійний фонд «Фонд розвитку громади «Ініціатива», громадська організація "Інтелект Сумщини". Конференція проходила у формі панельних дискусій і стала етапом підведення попередніх підсумків діяльності ініціативних груп Мачухівської, Диканьської, Миргородської ОТГ Полтавської області, Грунської, Миколаївської, Тростянецької ОТГ Сумської області. В першій панельній дискусії "Досвід реформ децентралізації: можливості і перспективи" взяли участь депутати Верховної ради України О. Медуниця та О. Сугоняко, консультант з комунікацій Офісу реформ у Сумському РВ АМУ К. Агаджанов-Гонсалес, радник з питань регіонального розвитку Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування Г. Старіков. Друга панельна дискусія стала презентацією результатів участі у проеті ініціативних груп. Ініціативна група Грунської ОТГ складається в основному з працівників культури, тому працювала над питанням моніторингу та формування пропозицій щодо підвищення ефективності надання культурних послуг в громаді. Результати були представлені на розгляд виконкому Грунської сільської ради та місцевих депутатів, а також мають стати доповненням до програми розвитку культури Грунської ОТГ.
Панельна дискусія ІІІ стосувалася змін фінансової спроможності громад після об'єднання, а четверта панельна дискусія обговорювала моніторингову діяльність громадських організацій та взаємодію із депутатським корпусом.
27 квітня учасники конференції відвідали м. Тростянець, де набули цікавого досвіду участі у проектній діяльності, ознайомилися з громадським бюджетом міста, роботою дитячої дорадчої ради, фестивальним різномаїттям, що дає рекламу місту і надходження до його бюджету. Цікавими були екскурсії до Панського будинку, Круглого двору та інших визначних місць Тростянця.

Еще реакции

Комментариев нет:

Отправить комментарий