среда, 13 февраля 2013 г.

З вірою у серці

   У наш стрімкий час необхідно замислюватися над сутністю буття, повернутися до витоків нашої історії, відроджувати духовність нації. В рамках проекту "І осінь життя буває золотою" в Грунській бібліотеці - філії проводяться години православної етики "Основи християнської моралі - закони нашого духовного життя". Традиційно по середах збираються люди до бібліотеки, щоб поспілкуватися між собою та з настоятелем Воскресенської церкви нашого села отцем Олегом, який пояснює, як потрібно вести себе в Храмі, як відзначати православні свята, знайомить із життям та подвижницькою діяльністю служителів та святих мучеників православної церкви, відповідає на запитання учасників заходу. Для більшої наглядності використовуються диски з фільмами православної тематики та інтернет-сайти. В бібліотеці є телевізор, то ж переглядати фільми відвідувачам зручно і цікаво.

Працівники бібліотеки також знаходять інформацію в літературі, періодичних виданнях та з допомогою інтернету. Так, на одному із засідань особливу увагу було звернено на книги         Ю. Ситника "Охтирщина - храм душі моєї" та документальне зібрання О. Сірого "Грунська сотня Гадяцького полку", які містять великий обсяг інформації про розвиток християнства в нашому краї та записи грунських церковних книг 18-19 ст.

З кожним разом на такі зустрічі приходить все більше людей, а це значить, що духовність у селі відроджується (тим більше, що будується новий Храм), а бібліотека теж не залишається осторонь християнського життя громади.

Комментариев нет:

Отправить комментарий